Direktlänk till inlägg 24 mars 2011
Eftersom jag ska fuska lite då och då i LCHF-världen (vem vet vart det slutar?) så har jag, den stora mackälskaren, letat recept på alternativt bröd. När jag då hittar något som har rubriken ”ostfrallor” så måste jag så klart prova!
Det blev ganska gott och ganska brödlikt. Jag kan tänka mig att om man har levt på lchf i ett antal veckor och inte fått äta smörgås så är dessa rena himmelriket.
De blev lite osalta och osten smakade inte så mycket i brödet som jag trodde, trots att jag hade Västerbotten i. De andra ingredienserna tog över. Nästa gång ökar jag mängden salt och ost. Och höjer värmen en aning så de får lite mer färg lite snabbare. Man kan nog även toppa bröden med ost för att läckra till det!
Här är dock originalreceptet som jag hittade hos Znack som i sin tur hade hittat en receptskiss hos ”Kolhydrater i fokus”.
Jag hade ingen topping på eftersom jag ville känna smaken av brödet så här första gången.
Ändringarna jag nämnt ovan får du göra själv, efter smak. Satsen ger 3 frallor.
Ostfrallor – lchf
Ingredienser:
1 ägg, stort ekologiskt
1 dl Pofiber, köpte mitt på ICA Maxi
1 msk Fiberhusk, köpte mitt på ICA Maxi
1 nypa salt
½ tsk bakpulver
1 dl vatten
1 dl riven ost, helst med mycket smak, som Västerbotten
Gör så här:
Ugn 200°
Häll i pofiber, fiberhusk, salt och bakpulver i en bunke. Knäck i ägget och rör runt. Tillsätt vattnet och rör om ordentligt. Degen ska vara fast som mördeg.
Låt det stå och svälla 15-20 minuter.
Blanda i riven ost och forma tre bullar, strö lite vallmofrö eller ost på toppen om du vill.
Grädda i ca: 20 minuter eller tills bullarna är gyllenbruna.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...