Direktlänk till inlägg 29 mars 2011
När jag lagade ärtsoppa häromsistens så sparade jag ett gäng gula ärtor, ca 15-20 stycken.
För några dagar slängde jag ner dem i en kruka med jord (som jag gjort förr), plattade över lite mer jord, vattnade och la plast över. Nu börjar de titta upp och om ytterligare ett antal dagar pyntar jag min mat med hemodlade ärtskott.
Tänk, jag hade glömt att man kunde göra så! Det är så gott att det finns risk för att det inte blir något pynt på maten. Jag springer och nyper av och stoppar i munnen så fort de vuxit lite! Åh, våren är på väg och nu odlar vi! Till denna lill-odling räcker det med en liten bit av en enda fönsterbräda! Funkar till compact living!
Blötlägg ärtorna ett dygn innan de hamnar i jorden.
6 dagar senare!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...