Direktlänk till inlägg 2 maj 2011
Den blev påhittad eftersom min son önskade sig en fiskgryta med räkor i.
Den blev tillräckligt god för att hamna i munnen två dagar på rad. ICA:s egna musslor på burk blev en glad överraskning. Hyfsad smak och konsistens. Faktiskt.
ICA:s frusna sej har vi som favorit i kategorin frysdisk. Mycket bra för att vara frusen filé. Smaken kanon även om man bara kokar den rakt av. Vi har ju ingen bra färskfiskdisk nära.
Fiskgryta för cirkus 6 pers
Ingredienser:
2 x 400 g block ICA:s egna frusna sejfilé, tinas och delas i bitar på 2 cm bredd
600 g frusna räkor, tinas och skalas
2 burkar musslor, låt rinna av
1 gul lök, hackad
3 msk mycket finhackad rotselleri
3 mycket finhackade vitlöksklyftor
smör
2 finskivade morötter
½ halv purjolök, sköljd och strimlad
2 dl vitt vin
0,5 liter vatten
2 tärningar fiskbuljong
3 dl vispgrädde
salt
nymalen vitpeppar
cayennepeppar
ev redning med maizenamjöl och vatten
Att toppa med: nyklippt dill
Servera med: potatis och grönsaker
Så tog jag väl och höftade till det och det blev bra:
Fräs gul lök, selleri och vitlök i smör, så det blir genomskinligt, utan att det tar färg.
I med morötter och purjo och låt gå ett tag till.
Häll i vinet och låt det gå med några minuter. Tillsätt vatten, buljongtärningar och grädde och låt det hela sjuda 20-30 minuter.
Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar och red (om du vill) till lagom konsistens under sjudning. Tänk på att fisken behöver extra salt men att räkor och musslor är salta.
Blanda i fiskbitarna och låt grytan sjuda tills fisken är nätt klar. 5-10 minuter? Smaka av.
Rör i musslor och räkor och toppa med dillen. Smaka av. Done!
Det här är riktigt bra vardagsmat som kan få rejäl sting i sig beroende på hur du gör!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...