Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 2 maj 2011

Fiskgryta med reker å mussler

Av Lena - 2 maj 2011 23:03

Den blev påhittad eftersom min son önskade sig en fiskgryta med räkor i.

Den blev tillräckligt god för att hamna i munnen två dagar på rad. ICA:s egna musslor på burk blev en glad överraskning. Hyfsad smak och konsistens. Faktiskt.

ICA:s frusna sej har vi som favorit i kategorin frysdisk. Mycket bra för att vara frusen filé. Smaken kanon även om man bara kokar den rakt av. Vi har ju ingen bra färskfiskdisk nära.


Fiskgryta för cirkus 6 pers

 

Ingredienser:

2 x 400 g block ICA:s egna frusna sejfilé, tinas och delas i bitar på 2 cm bredd

600 g frusna räkor, tinas och skalas

2 burkar musslor, låt rinna av

 

1 gul lök, hackad

3 msk mycket finhackad rotselleri

3 mycket finhackade vitlöksklyftor

smör

2 finskivade morötter

½ halv purjolök, sköljd och strimlad

2 dl vitt vin

0,5 liter vatten

2 tärningar fiskbuljong

3 dl vispgrädde

salt

nymalen vitpeppar

cayennepeppar

ev redning med maizenamjöl och vatten

 

Att toppa med: nyklippt dill

 

Servera med: potatis och grönsaker

 

Så tog jag väl och höftade till det och det blev bra:

 

Fräs gul lök, selleri och vitlök i smör, så det blir genomskinligt, utan att det tar färg.

I med morötter och purjo och låt gå ett tag till.

Häll i vinet och låt det gå med några minuter. Tillsätt vatten, buljongtärningar och grädde och låt det hela sjuda 20-30 minuter.

Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar och red (om du vill) till lagom konsistens under sjudning. Tänk på att fisken behöver extra salt men att räkor och musslor är salta.

Blanda i fiskbitarna och låt grytan sjuda tills fisken är nätt klar. 5-10 minuter? Smaka av.

Rör i musslor och räkor och toppa med dillen. Smaka av. Done!


Det här är riktigt bra vardagsmat som kan få rejäl sting i sig beroende på hur du gör!




 


 


 

 
 
Birgitta Höglund's Mat

Birgitta Höglund's Mat

3 maj 2011 06:36

Gott :) Men ICA's musslor köpte jag för några veckor sen och bjöd Mamma på en fisk och skaldjursgryta.
Hon som säger vad hon tycker i alla lägen tyckte de var skräp. Jag höll med, sega, hårdtuggade och grusiga. Men det kan ha varit vi som hade otur...

http://birgittahoglundsmat.wordpress.com

 
@Receptomaten

@Receptomaten

4 maj 2011 01:29

Musslor är en av alla dessa små gyllene matsaker man eller iaf jag är periodare på. Bra tips om Icas, tack!
Jag har klurat på att gör någon enkel fisksoppa/gryta i Crock-Pot och... :D

http://spisat.se

 
Lena

Lena

4 maj 2011 11:50

Birgitta: Nu har jag ingen jätteerfarenhet av burkmusslor men när vi åt ur burken var de jättebra enligt oss tre vuxna. I grytan kokade jag aldrig upp dem utan värmde bara. Får köpa en burk till å kolla.

Receptomaten: Fisk i Crock Poten ska testas här me. Kanske nästa vecka. Man måste vara väldigt förberedd när man lagar mat i den.

http://almamater.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards