Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 6 maj 2011

Oregelbundna verb passar nu!

Av Lena - 6 maj 2011 01:44

Skit, mera skit och mest skit!


Kommer du ihåg de engelska verben från skolan? Be, was, been, Do, did, done, osv.

Eller nästa språkfåle; I am, you are, he she it is, they are, you are and we are.


Jag är Do, did och done! Finito! Slut! Färdig! Over and out! Trött, tröttare och tröttast!

Koffeintabletter för den som inte kan dricka 12 koppar kaffe per dag? Fine! Orka!


Jag har just fyllt i ett 14 sidor långt formulär från Skönviks rehabiliteringscenter. Fast jag har så ont i min högerhand att det inte går att läsa vad jag skrivit så jag måste vänta på nästa formulär de kommer att skicka två veckor efter att de skickat det här. För det stod att de skulle skicka ett nytt formulär om de inte fått svar på två veckor. Får de då inte svar efter ytterligare två veckor så går remissen tillbaks och jag blir utan hjälp. Och det vill jag ju inte.


Den sjukgymnast jag var hos efter att de RMT:at min nacke sa att Skönvik tar hand om smärtans tre ben. Det är då själva smärtan samt sömn och psykiskt välbefinnande. Jag har stora förhoppningar; JAG KOMMER ATT KUNNA ORKA LAGA MAT!

Mitt ständiga onda och värkande får jag hjälp med! Smärtfri? Lite kanske!

Jag kommer att kunna få sova någon hel natt! Vara pigg lite någon dag?

Jag blir glad(are)? Hoppas!

Får man gråta lite också?


Den kanske största anledningen till att jag inte har skrivit här i bloggen om mat är att jag inte har gjort matsedlar per vecka. Jag är ett kontrollfreak och måste ha klara linjer. Har jag inte det blir det kaos!

Jag har handlat på måfå. Det har slutat med att kylen är full med saker som jag inte vet vad jag ska göra med och frysen är full av rester som skulle kunna räcka till en pyttipanna nog för en hel bataljon!


Men också;

Mina intensioner att ha soppvecka försvann och min förhoppning om en vecka med LCHF gick upp i rök samtidigt som vegetariska veckan pös runt hörnet. Jag ville så väl och det blev skit! Jag orkade inte. Hela min matglädje och min lökhackariver och njutning vid att stå vid pannorna tog en ända med förskräckelse. Ångesten över vad jag skulle laga tog över mitt jag. Sista veckan har det blivit korv med bröd, fryspytt och (ve och fasa) hämtpizza som ingen ändå tyckte om. Det sista tackar jag särskilt för! Vem vill äta hämtpizza?


Idag lagade jag ändå korvgryta men det var den sämsta hittills sa sambon. Han sa att det märktes på grytan hur dåligt jag mådde och vad säger man då? Sorry då för helvete. Sa jag inte!

Han är inte den som klagar i onödan annars! Han är alltid min främsta support. Gulle! Love!


Jag tar så klart nya tag nu och ska göra matsedlar så det skvätter! För min egen skull! Ordning i leden! Får man gråta lite till?

Jag har i alla fall ätit uppstekt palt till lunch som jag fick med mig från min mamma när jag var där. Det var underbart gott!


Vi har i alla fall idag handlat en hel massa gul lök så imorgon blir det i alla fall en löksoppa som jag ska koka i min Crock Pot! I alla fall.


Korvgrytan som smakade ingenting kommer inom kort som recept men då hur man egentligen gör och som jag brukar så det blir så där gott att du vill äta den igen! Ok?


LOVE!


Special just for today:

My ex-boyfriend gave me this lyric when I felt so sad! He want me to be happy! Han sa att den är livsbejakande och han hade rätt! Jag ber om ursäkt för den dåliga engelskan men det kändes bra just nu att skriva på utomsvenska. Rätta mig! Puss


 


Jaja, my ex-boyfriend and my Daniel is good friends! Maybe a little too much?

Oh, no!


 
 
Moma

Moma

6 maj 2011 11:09

Nä, I run out of words, för en gång skull! Men jag känner med dig och hoppas innerligt att du kan få bli bättre snart. Gärna fort, fortare fortast!
Lööv i mängder!!

http://www.momaskitchen.se

 
Karin W.

Karin W.

6 maj 2011 12:23

Men kära Lena, så deprimerande. Har du fibromyalgi eller vad?

http://favoritrecept.blogspot.com

 
Lena

Lena

6 maj 2011 12:58

Moma: Tack! Fast det lät rätt gnälligt ser jag nu och det var inte meningen. Löööv!

Karin: Nä, inte fibro, men jag lurar på om det är något reumatiskt? Man kan ju ta prover på sånt har jag hört. För övrigt är det lite diskbråck å sånt. Och åldersförändringar och förslitningar. Som vi alla har.

http://almamater.bloggplatsen.se

 
Birgitta Höglund\\\'s Mat

Birgitta Höglund\\\'s Mat

6 maj 2011 19:52

Vad det gör ont i mig att läsa om dina jobbiga krämpor och orkeslöshet, Lena. Jag känner igen mig så otroligt mycket, been there, done that...

Jag fick min Fibromylagidiagnos för 5 år sen, Dr sa att det fick jag leva med, det skulle inte bli bättre. Men tänk vad fel hon hade. Jag började träna lätt sjukgymnastik och tog längre och längre promenader, för att få mindre ont och mer sömn.
När jag sen gick över till LCHF för 2 år sen, kom den stora förändringen. Uteslöt allt mjöl för 1½ år sen, då kom den största förbättringen. Leder och muskler gjorde helt plötsligt inte så förtvivlat ont längre. Sömnen, som varit bedrövlig under många år, blev mycket bättre.
Tröttheten som varit så förlamande och brainfogen som legat som dimman vid Lützen över mig i många år, blev klarare.
Magen var nästan bäst, lugn som en filbunke och fungerande för första gången på många, långa år.
Nu vill jag inte låta som den värsta predikant för Lågkolhydratens lov och omvända hela världen, bara lite...
Men för mig har det alltså inneburit ett nytt liv. Sen i vinter har jag också slutat helt med värkmediciner, något som jag stoppat i mig de senaste 14 åren. Och det är inga beskedliga piller, utan många var i knarkklass. Nu sen jag trappat ut allt under de senaste åren, är helt plötsligt jag jag, inte någon halvpåverkad tröghög.
Om du visste vad glad jag är för det här. Mitt matskrivande har också fört mig till kontakter, både såna som dig här i bloggvärlden, och även professionella kontakter som jag aldrig hade kunnat drömma om för ett par år sen.
Så framtiden känn ljus, jag hoppas kunna sprida lite hopp till dig med. Det går att förändra sitt mående till det bättre, även om det ibland kan kännas hopplöst och ta lång tid. Många år har det tagit mig att nå där jag är idag, med många bakslag på vägen. Men ge inte upp, det finns nog en ljusning för dig också bortanför molnen.
Stor Kram och en önskan om en skön helg utan måsten.

http://birgittahoglundsmat.wordpress.com

 
Ingen bild

eva

7 maj 2011 09:43

Men va jobbigt du verkar ha det,hoppas du får komma till Skönvik fort och får bra hjälp där. Och gråt lite vet jag,ogråtna tårar blir till klumpar i magen och det är inte bra det heller.

 
Mårtenssons kök

Mårtenssons kök

7 maj 2011 21:05

Känner med dej, känner för dej och tänker på dej!
Kramar sänder vi i massor.

http://martenssonskok.blogspot.com

 
Lena

Lena

9 maj 2011 15:28

Birgitta: Har läst det du skrivit ett par gånger nu. Tack räcker väl?

Eva: Det går upp och ner ibland. Tack!

Mårtenssons: Tack!

http://almamater.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards