Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 1 juni 2011

För närvarande …

Av Lena - 1 juni 2011 04:01

… innebär mitt liv att försöka leva. Det är inte så att jag håller på att dö utan jag försöker fånga dagen. Detta är något jag inte gjort på länge! Har inte haft någon dag att fånga.


Det är en väldig massa omständigheter hit och dit och där har inte rymts detta med att laga god och nyttig mat utan mer att laga för att få i sig något. Snabbt och lätt och utan varianter på finess. Inte har jag lagat något att föreviga eller fota. Inte en sås på flera veckor.


Ja, jag har (ve och fasa) skickat sambon (en gång) att köpa (när jag inte orkade laga mat) grillkorv och frusna strips på Lidl! Vad säger det om hur det varit? Illa? Njae, jag har bakat (två gånger) och gjort en räksallad som är så nära korvkiosken du kan komma! Ja då, recept kommer! För övrigt har vi grillat som aldrig förr men med tillbehör man inte skriver om. Eller behöver skriva om.  Sparris och majskolv och sallad är ju inget som behöver en närmare beskrivning? Du vill inte höra om färgen på majs!


Jag har för första gången på flera år någon att prata med på dagarna! Jag har fått riktiga grannar! Som man kan prata med över staketet! Som man inte behöver prata med om man inte vill! Jag kan välja själv om jag vill prata! Inte som förut att jag inte hade någon. Som nyinflyttad i kommunen är det inte lätt och det var det inte på förra stället heller. Där fanns ingen. Alls! Nu finns det.


Eftersom jag inte har något arbete (sjukpensionär) så får jag inte något naturligt socialt umgänge och det har varit tungt. Som nyinflyttad kan det vara en katastrof. Även om det finns en svägerska inom räckhåll och en svärmor på en timmas avstånd så … behöver man vänner man valt själv. Och där har ju min sociala fobi gjort klart för mig att jag behöver någon att prata med som inte är tvungen att prata med mig. Och det har jag nu.


Och det är just det jag har sysslat med den sista tiden. Förutom att kräkas på alla växter jag försöker odla som jag inte har kunnat ställa ut på grund av vädret så mitt hem har varit en djungel jag inte har gillat!


Detta, plus alla andra omständigheter, har gjort att datorn har fått vara ifred. Jag har levt!


P.S Jodå, min Tinnitus lever och det gör ont överallt men – jag har ett liv!


Carpe Diem!


 

 
 
Mårtenssons kök

Mårtenssons kök

1 juni 2011 14:08

Låter som du levt ett ganska skönt liv den senaste tiden (förutom krämporna som spökar då)! Hoppas det fortsätter så för dej, även om det kanske blir lite tid vid datorn också ibland - mest för att vi inte ska få abstinens:)

Kramar från oss!

http://martenssonskok.blogspot.com

 
Birgitta Höglund's Mat

Birgitta Höglund's Mat

2 juni 2011 16:42

Lev väl och må gott, min Vän.
Du har fått mig att tänka igenom mitt eget förhållande till det här med blogg och måsten, jag har lärt mig att jag inte behöver vara så "duktig" längre. Man är inte en bättre människa bara för att man orkar skriva kreativt om mat hela tiden, huvudsaken är att man njuter av maten själv. Så kommer inspirationen av sig själv så småningom.
Jag kommer att ta rätt mycket ledigt från min blogg i sommar, för jag har lite andra roliga skrivprojekt på gång. Tänkt mig köra en liten Favorit i repris-kavalkad, på gamla, goda inlägg framöver. Du har säkert mängder av godsaker som ligger dolda långt bak i ditt arkiv också, som kan bli en god påminnelse till dina läsare.
SVT kör ju repriser hela sommaren, så fram för mer såna i bloggvärlden också.
Stor Kram från en vän som du får prata med närhelst du vill ;)

http://birgittahoglundsmat.wordpress.com

 
Ingen bild

Avataria

2 juni 2011 17:08

Och du borde bo en timme österut, som min närmaste granne. Då kunde vi sitta i varsin lägenhet, väl medveten om att den andra satt på andra sidan, och ingen av oss kände oss tvungna att vara TREVLIG! Eller så kunde vi dricka kaffe på kvällen, och ta en promenad när andan föll på.

 
Ingen bild

Avataria

2 juni 2011 17:09

Va pratar jag för gojja??? Kaffe på kvällen? Vin menar jag förstås! Annars kan jag ju inte sova!

 
Lena

Lena

8 juni 2011 23:16

Mårtenssons: Jättetack!
Birgitta: En bra idé med repriskavalkad! Får se hur jag gör. Du vet, ett tag skrev jag flera inlägg per dag och nästan all mat jag lagade var något jag trollade ihop just då. Man orkar inte. Eller - jag orkar inte hålla på så. Jag trappar ner nu ett tag och kör på slöfart så får vi se sen. Jag kan ju inte sluta skriva för då får jag klåda ;)
Kramar, en hel hög!

Avataria: Rötjut så klart!!! Visst är det skön att inte vara tvungen! :) Att släppa kraven på sig själv lite ibland.

http://almamater.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards