Direktlänk till inlägg 7 december 2011
Vi åkte till Ikea i Gävle för att handla och skulle äta på samma gång. Mat-Tina har gjort Ikeas julbord i år (Leif Mannerström gjorde förra årets).
Sambon och jag kan konstatera att om hon skulle dyka upp oanmäld för att se och provsmaka hur Ikea har förvaltat hennes recept skulle hon skämmas!
Det hela var rörigt, kladdigt, dåligt påfyllt och många saker felmärkta (sillskylten framför korven och korvskylten framför Jansson) eftersom personalen tydligen inte tittade till bordet ofta nog. Det kostar 99 kronor för Family-medlemmar (ordinarie är 199) och det är inte mycket att säga om. Julmusten tillkom med 16 kronor men det var Apotekarnes och det gillas.
Sillburkarna var höga och smala med en plastpincett i. De flesta sillburkarna var dåligt ifyllda så man fick köra ner handen med pincetten i fingerspetsarna och bli kladdig för att fånga upp någon sillbit. Hygieniskt?
Sillarna smakade förövrigt på skalan nästan ingenting till direkt illa.
Janssons frestelsen flöt så i fett att det hade behövts en såsslev. Den var osalt med verkade i alla fall ha riktig ansjovis i sig eftersom den inte hade något tuggmotstånd alls. Gröt.
Rödbetssalladen, kalvsyltan och leverpastejen var inget minnesvärt utan kunde varit inköpta på vilken ICA-butik som helst.
Ägghalvorna med kaviarcrème och rotfruktschips var ok. Kräftströmmingen var god.
Den gravade laxen var varken extra bra eller dålig. Samma som de brukar servera.
Rökt korv var – rökt korv. Köttbullarna var Ikeas vanliga.
Rödkålen var god men utan extra sting.
Stekt ost- & baconkorv i skivor. Inget intryck.
Revbensspjällen var torra och utan smak, sirapsfläsket i skivor var gott.
Tinas små kryddiga färsbiffar: Torra, gummiliknande och smaklösa. Om du köper billiga hamburgare i frysdisken och steker dem för länge så får vi en bra jämförelse.
Skinkan hade en kryddning (stjärnanis?) men om man åt i mitten på skivan så gick den an. Kryddningen är ju en smaksak men enligt oss smakade det inte ok. Den var lagom kokt enligt oss båda eftersom den föll sönder när man skulle ta av den.
Desserten åt vi inte av. (Äter sällan sötsaker)
Är gruvligt sorgsen över att jag inte kunde förmå mig att fota det hela.
Brödet var gott och osten (cheddar) var god så det var det vi åt oss mätta på efter att ha provsmakat någon tugga av nästan allt. Ett plus för att de hade Bregott att bre med och inte Lätt & Lagom eller annat otyg.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...