Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 7 december 2011

Ikeas julbord signerat Tina Nordström

Av Lena - 7 december 2011 22:06

Vi åkte till Ikea i Gävle för att handla och skulle äta på samma gång. Mat-Tina har gjort Ikeas julbord i år (Leif Mannerström gjorde förra årets).

Sambon och jag kan konstatera att om hon skulle dyka upp oanmäld för att se och provsmaka hur Ikea har förvaltat hennes recept skulle hon skämmas!


Det hela var rörigt, kladdigt, dåligt påfyllt och många saker felmärkta (sillskylten framför korven och korvskylten framför Jansson) eftersom personalen tydligen inte tittade till bordet ofta nog. Det kostar 99 kronor för Family-medlemmar (ordinarie är 199) och det är inte mycket att säga om. Julmusten tillkom med 16 kronor men det var Apotekarnes och det gillas.


Sillburkarna var höga och smala med en plastpincett i. De flesta sillburkarna var dåligt ifyllda så man fick köra ner handen med pincetten i fingerspetsarna och bli kladdig för att fånga upp någon sillbit. Hygieniskt?
Sillarna smakade förövrigt på skalan nästan ingenting till direkt illa.


Janssons frestelsen flöt så i fett att det hade behövts en såsslev. Den var osalt med verkade i alla fall ha riktig ansjovis i sig eftersom den inte hade något tuggmotstånd alls. Gröt.


Rödbetssalladen, kalvsyltan och leverpastejen var inget minnesvärt utan kunde varit inköpta på vilken ICA-butik som helst.

Ägghalvorna med kaviarcrème och rotfruktschips var ok. Kräftströmmingen var god.

Den gravade laxen var varken extra bra eller dålig. Samma som de brukar servera.

Rökt korv var – rökt korv. Köttbullarna var Ikeas vanliga.

Rödkålen var god men utan extra sting.

Stekt ost- & baconkorv i skivor. Inget intryck.

Revbensspjällen var torra och utan smak, sirapsfläsket i skivor var gott.


Tinas små kryddiga färsbiffar: Torra, gummiliknande och smaklösa. Om du köper billiga hamburgare i frysdisken och steker dem för länge så får vi en bra jämförelse.


Skinkan hade en kryddning (stjärnanis?) men om man åt i mitten på skivan så gick den an. Kryddningen är ju en smaksak men enligt oss smakade det inte ok. Den var lagom kokt enligt oss båda eftersom den föll sönder när man skulle ta av den.


Desserten åt vi inte av. (Äter sällan sötsaker)


Är gruvligt sorgsen över att jag inte kunde förmå mig att fota det hela.


Brödet var gott och osten (cheddar) var god så det var det vi åt oss mätta på efter att ha provsmakat någon tugga av nästan allt. Ett plus för att de hade Bregott att bre med och inte Lätt & Lagom eller annat otyg.




 

 
 
Moma

Moma

8 december 2011 09:39

Hm, jag såg någon annan som varit på deras julbord i Stockholm, och de sammanfattade det hela ungefär lika dant. Inget vidare med andra ord.

http://www.momaskitchen.se

 
Trollpackan

Trollpackan

8 december 2011 18:37

Blir inte förvånad alls. Sådana där "storkök" tror jag inte kan laga god mat vilka kockars recept de än använder sig av. maten lagas säkert på ett centralt ställe någonstans, och distribueras ut till alla Ikea i landet....värre än på skolorna alltså.
Nixpix. Kommer inte att prova.

http://www.trollpackan.se

 
Lena

Lena

8 december 2011 22:03

Moma: Ja, jag Googlade runt lite och såg också några missnöjda kunder. Vi kommer aldrig mer att äta Ikeas julbord, oavsett gästkock!

Trollpackan: Om man ska laga storskaligt får man tänka till lite och det borde väl Ikeas kökspersonal vara vana vid? Illa!

http://almamater.bloggplatsen.se

 
Emmy

Emmy

9 december 2011 15:00

Jag tycker det är mycket synd att ikeas julbord inte är bättre. För alla deras skull som inte har råd att gå och äta julbord för flera hundra. För även om man ska ha julbord hemma kostar det en slant.

http://remsansbistro.blogspot.com

 
Lena

Lena

9 december 2011 15:24

Där satte du huvudet på spiken Emmy!

http://almamater.bloggplatsen.se

 
Mårtenssons kök

Mårtenssons kök

11 december 2011 13:53

Åh, man kan ju tro att vi är trillingar, vi tre! Allt som du skriver håller vi så med om, var fanns smakerna? Man kör ju på Tinas eget mantra; Smaka, smaka, smaka, men visst det är säkert mycket svårare när det ska kockas till många...
Man kan ju verkligen undra vad hon själv hade tyckt om hon bara hade dimpit ner, precis som du skriver.

http://martenssonskok.blogspot.com

 
Lena

Lena

11 december 2011 14:00

Mårtenssons kök: Trillingsjälar? Det är fint det :)

http://almamater.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Anne-Marie

16 december 2011 10:50

Otroligt bra sammanfattning av ett uselt julbord. Mådde illa hela em av den lilla Jansson jag åt :(

 
Lena

Lena

17 december 2011 17:25

Anne-Marie: Tack för komplimangen :) Hoppas du mår bättre nu efter en dag.

http://almamater.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards