Direktlänk till inlägg 12 januari 2012
Fast det är ju inte krångligt. Bara att hacka, fräsa och puttra!
Detta räcker till 3-4 pers
400 g sej, tinad (tog ICAS egna frusna)
1 selleristjälk
1 gul lök
smör
2 dl vitt vin, oekat
räkfond (se nedan)
3-4 dl vatten
1 dm purjolök
2 morötter
3-4 potatisar, fast sort
en rejäl slurk grädde
nyklippt dill
Börja med räkfonden:
Räkfond
skalet av 30 stora frusna räkor eller fler mindre (spara räkorna i kylen)
smör
1 grovhackad vitlöksklyfta
1 hackad schalottenlök
2 tsk tomatpuré
ev ett par persiljestjälkar
6 puckar frusen bladspenat, grovhackade
1 nypa cayennepeppar
vitpepparkvarn
1 skvätt vitt vin (Winborgs matlagnings duger fint)
3 dl vatten
salt
Fräs räkskalen så de vitnar, tillsätt lökhacket och smörklicken.
Bryn med tomatpurén under omrörning. Ha i cayennepeppar, vitpeppar, vitt vin och vatten.
Låt allt puttra ett tag. Sila av fonden och spara till grytan.
Sedan:
Fiskgryta
Hacka selleristjälken och löken. Fräs sakta i smör och lite
salt tills selleri och lök är blankt och mjukt. Kan ta ett tag, uppemot 20 minuter.
Häll på vinet och vattnet. Skala morötterna och slanta fint,
strimla purjon och ha i detta. Låt allt puttra under tiden du skalar och skivar
potatisen fint. Ha i potatisen och lått puttra en stund. Häll på en rejäl slurk
grädde och låt det hela puttra på till potatisen är klar. Under tiden grovtärnar du fisken.
När potatisen är nästan klar blandar du i spenaten och när
den är klar blandar du i fisktärningarna och låter dem bli klara. Smaka av med grädde,
salt och peppar. Rör i räkorna och låt dem bli genomvarma.
Klipp över dillen just innan servering.
Vill du ha detta lchf så hoppar du över potatisen och lägger
till annat eller serverar med kokta och/eller färska grönsaker.
Fast det kan du ju göra ändå!
Gott dagen efter också!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...