Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 4 februari 2012

Bacon som bacon, det har jag tänkt ibland men - så är det ju inte!

Av Lena - 4 februari 2012 19:39

Jag vet ju att man kan köpa kanonbacon om man köper en bit
rökt sidfläsk och skivar själv i tunna skivor men vet inget ställe som har bra
sådant. Så jag köper mitt bacon i de där paketen med 140 g i varje.

Scan då och då men jag är gärna otrogen.

Å så läser jag att de har gjort test på olika bacon och test
på produkter gillas! Mycket av det jag köper hamnar hos mig just p.g.a
"bäst-i-test"-stämpel. Smaken är som baken men man kan ju inte göra
alla tester själv.


Fick Råd & Rön i brevlådan som jag lusläste.

Nu läste jag om bacon och att Scan hade ett ekologiskt paket
och det har ju inte jag sett. Brukar inte titta efter just det på just den
varan. Testet gav: dyrast är bäst!

Jag köpte då vanliga Scans bacon och ekologiska Scans bacon.


På förpackningen kan man läsa att det är samma i båda
egentligen. Skillnaden är att det ena är ekologiskt  och att rökaromen är olika. På det vanliga
står det bara rökarom medan det på det ekologiska står rökarom av lönn och ek.

Pris:

 Scans vanliga bacon
28,90 för 3 x 140 gram

Scans ekologiska 15,90 för 120 gram


Det "roliga" är att Scans Jägarbacon kom på första
plats, Tulip kom på andra plats, Scans ekologiska på tredje plats medan Scans
"vanliga" kom på tionde plats.


Sambon och jag är rökare och vad det gör med smaklökarna vet
väl alla. Dessutom hade vi tagit varsin 4:a whisky för de olikt fördelade
krämpor vi är stolta bärare av på olika delar av våra kroppar.


Det är då vi avsmakar de två olika baconsorter vi köpt. Och
fast vi hade så bedövade och undermåliga smaklökar så märker vi en så tydlig
smakskillnad att vi aldrig mer kommer att köpa annat än det ekologiska baconet.
Punkt.


I Kina är det Drakens år. I matvärlden och matbloggsvärlden
är det Grisens år i år. Ska vi slå ett slag och köpa kött från gladare grisar
eller ska vi fortsätta vara riktiga svin?


P.S Både sambon och jag är födda i Grisens år enligt den
kalendern. Vi är båda riktiga matsvin och älskar att grotta ner oss i allehanda
.....


 

 
 
Sin

Sin

5 februari 2012 00:29

Jag har alltid trott att bacon är bacon, men tydligen är det skillnad! Underbart inlägg. kram på dig Lena! Du skriver verkligen en jättebra blogg. En polare till mig länkade den på facebook för ett tag sedan och nu följer jag din blogg varje dag efter jobbet. Kan lixom inte låta bli :-) Du skriver så bra.

kram <3

http://sex-blogg.se

 
Lena

Lena

5 februari 2012 00:36

Sin: Tack Sin. Det var snällt sagt och jag blir så klart jätteglad över vad du säger! Kram tbax

http://almamater.bloggplatsen.se

 
Jimmie Lannér

Jimmie Lannér

5 februari 2012 18:24

Hej ! Måste bara börja med att säga: Så himla duktig du är på att skriva ! Läsningen blir såpass mycket roligare när man läser en text som någon kunnig har skrivit, själv är jag usel på att forma ord så det blir sådär snyggt som du får till det :)
Tack för både Pizzainlägget och baconet, trevlig läsning.

http://varldensbastamatblogg.blogg.se

 
Mårtenssons kök

Mårtenssons kök

5 februari 2012 20:32

Attans, om det bara inte var så långt mellan dej och oss, då skulle vi kommit över med lite "riktig" bacon till dej. Alltså inte med rökarom utan rökt på riktigt gammaldags vis, det går verkligen utanpå allt. Men, ta oss tusan om vi inte ska komma på ett sätt att få upp några skivor till dej. Gillar du bacon med lite mer sälta eller lite mindre?

http://martenssonskok.blogspot.com

 
Lena

Lena

6 februari 2012 22:10

Jimmie Lannér: Roligt att höra:) Även om du smickrar duktigt ;) Kom inte och säga att du inte kan skriva! Och så snygga foton. Kul att du tittar in hos mig.

Mårtenssons kök: Ja, tänk om det inte vore så långt! Då hade jag kommit och malt min färs hos er i er kvarn. Fick låna grannens och det gick ju ... *fula ord* :D
Det med riktigt bacon! City Gross har ju haft en eländig variant. De har ju bra kött annars men, ska kolla igen för de kanske har hostat upp sig?
Det hade varit jättekul att få lite bra bacon men vi lägger ner tanken även om den var helt underbar. Det skulle bli ohemult dyrt i frakt ju. Men gulle er! Jag gillar lagom säta för övrigt och det var väl lite lagom Svensson-svar :D
Kram rara, fina, söta!

http://almamater.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards