Direktlänk till inlägg 4 februari 2012
Jag vet ju att man kan köpa kanonbacon om man köper en bit
rökt sidfläsk och skivar själv i tunna skivor men vet inget ställe som har bra
sådant. Så jag köper mitt bacon i de där paketen med 140 g i varje.
Scan då och då men jag är gärna otrogen.
Å så läser jag att de har gjort test på olika bacon och test
på produkter gillas! Mycket av det jag köper hamnar hos mig just p.g.a
"bäst-i-test"-stämpel. Smaken är som baken men man kan ju inte göra
alla tester själv.
Fick Råd & Rön i brevlådan som jag lusläste.
Nu läste jag om bacon och att Scan hade ett ekologiskt paket
och det har ju inte jag sett. Brukar inte titta efter just det på just den
varan. Testet gav: dyrast är bäst!
Jag köpte då vanliga Scans bacon och ekologiska Scans bacon.
På förpackningen kan man läsa att det är samma i båda
egentligen. Skillnaden är att det ena är ekologiskt och att rökaromen är olika. På det vanliga
står det bara rökarom medan det på det ekologiska står rökarom av lönn och ek.
Pris:
Scans vanliga bacon
28,90 för 3 x 140 gram
Scans ekologiska 15,90 för 120 gram
Det "roliga" är att Scans Jägarbacon kom på första
plats, Tulip kom på andra plats, Scans ekologiska på tredje plats medan Scans
"vanliga" kom på tionde plats.
Sambon och jag är rökare och vad det gör med smaklökarna vet
väl alla. Dessutom hade vi tagit varsin 4:a whisky för de olikt fördelade
krämpor vi är stolta bärare av på olika delar av våra kroppar.
Det är då vi avsmakar de två olika baconsorter vi köpt. Och
fast vi hade så bedövade och undermåliga smaklökar så märker vi en så tydlig
smakskillnad att vi aldrig mer kommer att köpa annat än det ekologiska baconet.
Punkt.
I Kina är det Drakens år. I matvärlden och matbloggsvärlden
är det Grisens år i år. Ska vi slå ett slag och köpa kött från gladare grisar
eller ska vi fortsätta vara riktiga svin?
P.S Både sambon och jag är födda i Grisens år enligt den
kalendern. Vi är båda riktiga matsvin och älskar att grotta ner oss i allehanda
.....
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...