Direktlänk till inlägg 9 februari 2012
Ny helg och nya förhoppningar om något smaskigt i kistan. Vi
tänkte oss en uteätarfredag vilket är en sällsynt företeelse.
Jag har aldrig lagat, ätit eller ens sett en ostsufflé i
verkligheten men det ska förekomma här i helgen. Och rejäl husmanskost!
Fredag:
Äter planka på Kings Arms
Edit: vill ju inte vara gnällig men, ....
Det skulle vara planka med oxfilé och fläskfilé. Hm! Nåja. Bad om köttet medium rare till rare men mer rare än medium. Köttet som kommer var well done och det var väldigt synd. Maten var smakrik och god men väldigt salt.
Grönsaksröran som alltid ligger under köttet har försämrats sedan sist var där. Stora fyrkanter rotfrukt som knappt har vänt i pannan utan var så hårda att man inte kunde bita igenom knappt. Servitrisen var lite på vad det gällde att vi snabbt skulle bestämma oss fast det faktiskt bara var vi på hella stället som skulle äta. För övrigt hade de knappt några jäster där alls. Servitrisen var dock väldigt trevlig och man kände sig välkommen.
Lördag:
Ostsufflé
Söndag:
Klassisk söndagsstek på svensk KRAV-märkt fransyska, med
alla tillbehör
Inga frågor på det!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...