Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 12 februari 2012

Ostsufflé minsann

Av Lena - 12 februari 2012 12:19

Har så länge tänkt göra sufflé men har varit för skraj
eftersom alla säger att det är så svårt att lyckas. Men, va fasen, om det blir
misslyckat så får man väl försöka igen! Hittade ett recept från Arla

som jag tog till mig. Lade bara till cayennepeppar, annars
är det till punkt och pricka! Jo, receptet är halverat.

Det blev lyckat, fluffigt, krämigt och jättegott! De blev sneda men ändå bra.

Man ska ju vara så jättesnabb när man serverar sufflé för den sjunker på nolltid men jag tyckte sufflén blev godare när den stått lite. Gjorde ju fyra formar till oss två. Två till oss, en jag lämnade till grannen och en jag åt som halvkall. Grannen sms:ade sedan och sa att hon tyckte den var kanon.



Ingredienser 4 portionsformar


1,5 msk vetemjöl

1,5 dl mjölk

1 msk smör

2 stora ägg

1,5 dl grovt riven Kvibille Svecia

1 tsk majsstärkelse

2 krm salt

några varv med vitpepparkvarnen

aningens cayennepeppar


Gör så här


Sätt ugnen på 200°.

Vispa ut mjölet i mjölken i en kastrull. Koka upp under
vispning.

Låt sjuda ca 3 min. Rör ner smöret. Ta kastrullen från
värmen.

Dela äggen i gulor och vitor. Vispa ner äggulorna, en i
taget.

Vänd ner osten tillsammans med majsstärkelse. Vispa
äggvitorna till hårt

skum. Vänd försiktigt ner hälften av äggvitorna i
sufflésmeten, sedan resten.

Smaksätt med salt och peppar. Smörj och mjöla 4 små, runda
formar (à 1 1/2 dl).

Fördela smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen ca 15
min.

Öppna inte ugnsluckan under gräddningen.

Servera ev en sallad till.



Tog bara en bild och den vart ju inte bra men man ser ändå att det är något i ugnen. 

  

 
 
Ingen bild

Filifjonkan

14 februari 2012 13:10

Hej Alma Bara inne och lämnar dig en korg med hjärtan.Ställer dem här på din köksbänk...kollar i kylen din om det finns en bit sufflé kvar hm näe... den hade gott åt men snor en av dina smaskiga kakor i din rosenburk! kramis. Ha en bra alla hjärtans dag :)

 
Camilla

Camilla

15 februari 2012 21:23

Trevlig blogg! Återkommer! Kolla gärna in min www.mangiare.bloggplatsen.se

http://www.mangiare.bloggplatsen.se

 
Lena

Lena

18 februari 2012 10:56

Filifjonkan: Tack kära och rara! Själv tänkte jag på dig men hälsade faktiskt inte på för att säga det! Du vet att du har mitt hjärta!
Camilla: Tack! Välkommen åter!

http://almamater.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards