Direktlänk till inlägg 28 maj 2012
Maken är inte över sig vad gäller tomater varm mat och inte heller överförtjust i vissa långlagade rätter men detta föll väl ut! Mycket gott tyckte vi alla. Receptet är taget från Nordic Cookers sida, om än lite omgjort. Detta går så klart att laga till i vanliga ugnen också. Som sagt, kanongott!
Fiskfilé med Kapris
4-5 portioner
800 g fiskfilé, ej fryst
250 gram körsbärstomater i halvor
5 msk kapris
4st salladslökar, finhackade
4 dl grädde
1,5 tsk flingsalt
1 tsk svartpeppar, nymald
2-3 tsk Maizena
Gör så här:
Fördela fisken på botten av grytan.
Lägg löken, kaprisen och tomaterna runt om fisken.
Salta, peppra och häll över grädde.
Tillaga på låg temperatur i 5-6 timmar.
När en halvtimme återstår ökar du till full effekt och rör ner Maizenamjölet utrört i lite vatten. Samtidigt sätter du på potatisen om du nu vill ha det till.
Servera med lite fina grönsaker.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...