Direktlänk till inlägg 15 oktober 2012
Ja, då hoppar vi glädjeskutt med det vi har. Eftersom vi har allt i frys, kyl och skåp så köper vi bara det vi måste ha.
Jag vill ha det bästa, godaste och billigaste men jag tror vi kommer överrens. Ja, hos oss kallas det frysrensning med modifikation. Det är ju ändå så att man måste ha färska grönsaker hur mycket frystömning man än har!
Fredag:
Wok av (frysta) grönsaker plus kyckling (från frysen) och sesamfrön. Fröna kylförvaras.
Tina kycklingfilé och strimla. Stek i olja med Teriyakisås. Fräs grönsaker i olja med samma sås. Ha i kycklingen. Ha i sesamfrön. Fräs runt. Servera med olika såser och se glad ut.
Lördag:
Västerbottenspaj med kantareller
Söndag:
Potatis- och kasslergratäng med paprika
Nu sitter jag och planerar var vi ska äta i veckan av det vi har i frysen. Den är fullare än någonsin men det ordnar sig. Frysen SKA frostas av och därmed är det! Har i alla fall råkat uppmärksamma av vi har ganska många små påsar med förvällda kantareller och hyfsat med Harplinges grönkål och det gör mig glad.
Återkommer.
Tror jag.
Bild på vägen! Snigel i flykt! Från min bästa väninnas och mitt trattisrensande! Den mätte 1 cm!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...