Direktlänk till inlägg 26 oktober 2012
Jag tänkte mat och ... mat blev det! Tänka sig! Är förvånad själv!
Måndag:
Mackor funkar om man redan har matlådor i frysen som maken kan äta dagen efter.
Tisdag:
Potatissoppa med gott bröd och god ost
(Fräs 1 hackad gul lök i smör och aningens salt, tills den är blank och mjuk utan att den får färg (därav saltet). Tillsätt en liter buljong, skivade potatisar (5-6 stycken) och en strimlad purjo. Låt sjuda tills potatisen är klar. Ha i en rejäl slurk riktig vispgrädde och koka upp. Smaka av med salt och nymalen peppar. Strö över nyklippt gräslök. Done!
Onsdag:
Jens Linders rimmade kyckling från boken "Det glömda köket".
Torsdag:
Hemlagad pytt av kycklingbitar från frysen och annat jox från skåpen. Självklart finhackad ekologisk bacon i. Hackad bladpersilja rekommenderas att strös över härligheten! Ett glas rött till blir det inte för det är godare med mjölk till detta. Rödbetor och stekta ekologiska ägg med solsidan upp funkar bra! Fågel funkar alltid i pytt. Jösses vad julkalkonens rester blir bra pytt!
Fredag:
Köpepizza går att äta när man inte varkan vill, orkar eller har lust! Alls!
Lördag:
Det blev paneng!
Söndag:
Räkcrêpes som är makens sons älsklingsrätt och det må han väl få då han nyss fyllt tonåring! Kalas! Ska man baka tårta också? Eller ... *tänker*
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...