Direktlänk till inlägg 27 januari 2013
Jag har fått lära mig att lite salt på löken ska man ha när man "bryner" den. I många recept står det att man ska fräsa löken utan att den tar färg. Det gör du lättast genom att dels ha svag värme men även att ha lite salt på löken.
Blev så full i skratt när självaste Jamie Oliver säger att man ska strö lite salt på löken i stekpannan och mer full i skratt blir jag när jag märker att han inte förklara varför utan bara "för att".
Lite salt på löken som ska typ brynas men inte ta färg!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...