Direktlänk till inlägg 13 februari 2013
Jättegott! Jag har aldrig lagat detta förr men det var kanon!
Pasta Alfredo för 2
1 kycklingfilé
smör
salt
nymalen vit- och svartpeppar
2 vitlöksklyftor
3-4 dl vispgrädde
100 - 150 g riven Parmesan (Parmigiano-Reggiano)
200 g pasta (jag använde Trofie Liguri)
Tärna kycklingfilén, ha på salt och peppar, stek i smör och ställ åt sidan.
Sätt på pastavattnet.
Finhacka en vitlöksklyfta och pressa den andra. Fräs dem i ett par msk smör så de blir blanka och mjuka. Häll i grädden och låt det småsjuda så grädden blir krämig. Kör i svartpeppar ur kvarn.
Koka pastan så den nätt är klar (al dente) och låt rinna av.
Lägg i kycklingfilébitarna i såsen och koka upp. Rör ner osten så den smälter och ha i den nykokta pastan. Smaka av med salt och svartpeppar.
Servera genast.
Inte så vackert men så gott!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...