Direktlänk till inlägg 16 februari 2013
Så jättegott och såsen är så härlig! Man äter och äter och äter. På slutet slickar man i sig bara av såsen! Har förut gjort på fläskfilé men det går lika bra med kyckling.
Kycklingfilé med ädelostsås för 3 pers
2 kycklingfiléer
2 msk smör
salt, peppar
Till såsen:
1 dl vatten
2 dl vitt vin (jag använder här matlagningsvin)
5 dl vispgrädde
140 gr ädelost (1 paket Kvibille gräddädelost)
salt & nymalen vitpeppar
Lite hackad persilja för smak och garnering
Gör så här:
Skär filéerna i bitar. Stek dem i smör och krydda. Lägg åt sidan. Häll vatten i pannan så den kokar ur. Häll stekskyn i en traktörpanna eller liknande. (om stekpannan inte är stor nog)
Häll i vinet och låt sjuda ett par minuter. Häll i grädden och låt den sjuda så den tjocknar lite. Hacka ädelosten och låt den smälta ner i pannan. Smaka av med salt och peppar. Lägg i kycklingen och låt den bli varm. Strö över hackad persilja.
Servera med klyftpotatis och grönsaker.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...