Direktlänk till inlägg 24 februari 2013
Min mamma hörde på radio att någon gjort en myrstack som var så god. Hon ringde mig och berättade och här är den!
Gör så här:
1 liten gul lök - fint hackad
2 små vitlöksklyftor - pressade
1,5 dl vispgrädde, rätt hårt vispad
150 g Philadelphiaost
1 krm grovmalen svartpeppar
1 burk svart stenbitsrom
Allt blandas ihop och läggs på en tallrik. Lägg en bit gladpack över och forma med händerna en myrstack. Klä sedan in stacken med myror: 1 burk svart stenbitsrom. Eller, om man vill ha vegetariska myror: kumminfrön.
Dekorera på önskat sätt som t.ex dillkvistar och citronklyftor och servera med finn-crisp eller andra kex. Var och en tar en "klatt" med sitt kex eller med smörknv.
Passar som vickningsrätt eller på en buffé. Himla gott! Ev rester sätts in i kyl och håller några dagar (och kan användas som smörgåspålägg).
Tänk dillvippor och citronklyftor runt.
Proväten och klart godkänd! Skitgott!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...