Direktlänk till inlägg 13 november 2009
Reducerad rödvinssky (hittat på nätet någonstans)
4 st charlottenlökar
2 msk smör
0,5 dl strösocker
6 dl rödvin
6 dl köttbuljong
6 st vitpepparkorn
2 st lagerblad
1 krm svartpeppar
0,75 tsk salt
2 tsk maizena majsstärkelse
2 tsk kinesisk soja
Skala och finhacka löken. Fräs den med socker i smör i en kastrull 2-3 min. Häll på rödvin och buljong. Tillsätt kryddor och salt. Låt den koka ihop utan lock tills ca 1/3 återstår.
Sila skyn. Red av den med majsstärkelse utrört i lite vatten och låt koka upp. Smaka av med soja.
Vin: se systembolagets råd
Tips: Det kan vara svårt att komma ihåg hur högt upp vätska var i kastrullen och därmed svårt att se när det ä 1/3 kvar.
Stick ner skaftet på en träslev. Det blir ett svagt märke på skaftet och sen är det bara att sticka ner det igen ibland och kolla hur hög nivån i kastrullen är.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...