Direktlänk till inlägg 22 november 2009
Grunden till pajdegen har du här.
Jag köper tacoskrydda på enkilosburkar hos Martin Olsson för jag känner en som känner en som har kort och han handlar den burken åt mig. Har hittat (på nätet) hur man blandar egen tacos-krydda och det ska jag göra när den här burken är slut.
Hur mycket det är i en påse från affären vet jag inte. Borde jag ha kollat?
500 gram nötfärs
3/4 - 1 dl tacoskrydda
1 dl vatten
1 burk crème fraiche
Taco Sauce "hot"
1 tomat i skivor
riven ost
Bryn färsen. Blanda i kryddan och vattnet och låt koka ihop.
Lägg färsen i pajskalet. Bred över crème fraiche. Lägg ut tomatskivorna och klicka ut den hotta såsen lite här och där.
Grädda i ca 15 minutet i 200° ugn. Tag ut pajen och strö över osten. In i ugnen ett par minuter så osten nätt och jämt smälter.
Servera med grönsallad och skal eller majschips.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...