Direktlänk till inlägg 13 december 2009
Det här är Jens Linders Salamigryta. Jag lagade den till vår inflyttningsfest tillsammans med en Boeuf bourgignon. Jag hade potatisgnocchi och sallad till. Jättegott trots att jag inte hittade annat än "vanlig" salami! Jag hade i mer vin och lät det puttra nästan 3 timmar.
Ingredienser till 8 portioner
1,2 kg högrev
salt
svartpeppar ur kvarn
1 msk smör
1 msk matolja
1 grovhackad gul lök
6 finhackade vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 msk vetemjöl
5 dl oxbuljong eller köttbuljong
1 dl rött vin (systembolagets förslag här)
1 tsk fänkålsfrön
100 g extra god italiensk salami
1. Putsa köttet från fett och senor och skär det i 4–5 centimeter tjocka bitar.
2. Salta och peppra köttbitarna och bryn dem noga på alla sidor i smör i en stekpanna. Lyft över bitarna i en stekgryta. Vispa ur stekpannan och häll över spadet
i grytan.
3. Bryn löken och vitlöken i stekpannan i matoljan tills bitarna mjuknar och blir genomskinliga, tillsätt tomatpurén och låt fräsa ytterligare någon minut.
Pudra över vetemjölet, rör om och låt fräsa ännu 1 minut. Ös över alltsammans i grytan.
4. Häll i buljongen och det röda vinet i grytan. Stöt fänkålsfröna och ös ner dem i grytan. Finstrimla salamin och rör ner i grytan.
5. Blanda väl och låt alltsammans sjuda i 1 ½ timme tills köttet blir riktigt mört. Servera med kokt potatis, potatis gnocchi eller pasta.
Rekommenderas!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...