Direktlänk till inlägg 21 december 2009
Vissa gillar inte lutfisk och det är inte så konstigt. Är man ovan så smakar det märkligt!
Min mamma lärde mig att älska lutfisk på följande sätt:
Halvmosa några potatisar (kokta av mjölig typ) på tallriken. Det ska vara bitar och inte gaffelmosat. Strö över nästa lika mycket kokt och urbenad lutfisk som det är potatis. Salt en aning och kör på rätt bra med vitpeppar ur kvarn. Klicka ut grov svensk senap lite här och där. Ringla över rikligt med béchamelsås.
Smaka noga av salt, peppar och senapshalten! Rör runt alltihop och drick julmust till!
Det ser ut som en läskig gröt men smaken är gudomlig!
Det där med kryddpeppar och kokta ärtor till är bara bjäfs för okunnigt folk!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...