Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 5 januari 2010

Nattlig reflektion

Av Lena - 5 januari 2010 01:10

Måndagen har övergått till tisdag och jag sitter vid datorn och väntar på att tvätten ska torka i tvättstugan. Långsam tork där!


Disken är avklarad och jag har filat på morgondagens middag ett tag. Räkcrêpes ska det bli och jag tänkte, för första gången, mäta det jag har i. Det ska ju vara riktiga recept numera när man bloggar. Jamen, skitkul är det!

Jag älskar att laga mat, jag älskar att skriva och jag älskar att sitta vid datorn. Det kan inte bli bättre! Och att skriva ner sina recept på ett ordentligt sätt är kul och en utmaning. Jag som alltid lagat mat på en höft har börjat måtta, mäta och väga.

Tänkte på det sist jag gjorde köttfärssås. Fräs lök och fräs färs. I med det och i med det andra. Lite tomatsmak av dittan och lite annat dattan.  En dutt sådan krydda och ett uns av annat. Lite mer sån och i med lite sånt där. Det smakar alltid lite samma men ändå olika varje gång. Det sitter i ryggmärg och nävar. Skulle jag börja mäta där så skulle det kanske inte gå att äta :)


Jag har ju en hel radda kokböcker varav jag köpt många och fått många. Sedan finns ju internet. Som nu när jag ska laga kyckling på Trettondagen. Det blir bara jag, sambon och sambons son så det blir inget stort men jag vill ju ända att det ska vara både festligt och gott. Jag har surfat lite på nätet, kollat lite i Jamie Olivers kokböcker och kommit fram till en medelväg som kan bli både kanon och katastrof! Nä, gott blir det nog även om det kanske inte blir så att man sparar receptet till eftervärlden. Har väl lagat kyckling förr vetja!


Jag lagar mat på tre sätt:

På känn och med vad jag har hemma. Vardagsmat oftast.

Efter ett exakt recept. Sällan men då när jag gör en given rätt för första gången.

En korsning av min egen idé, recept på nätet och dessutom influenser efter att ha bläddrat i flera av kokböckerna. Vilket oftast sker och jag tror de flesta gör så.


Nu är tvätten snart torr. Sitter och lyssnar på Simply Red samtidigt som jag smuttar på lite av vår hemgjorda glögg som håller på att svalna.

Livet vore inte så tokigt om jag inte nu vore tvungen att gå ut i tvättstugan och vika ett berg av tvätt och dessutom sopa golvet och moppa.


Börjar jag inte bli lite hungrig också? Länge sedan jag åt!

 
 
Kari Receptomaten

Kari Receptomaten

5 januari 2010 01:31

Hehe, jag väntade ut Meatless Monday och tog mig precis en knäckemacka med kikärts/hummusliknande och en skiva rostbiff..

http://receptomaten.blogspot.com

 
Ingen bild

Lena

5 januari 2010 01:38

Skrattar högt! Du e kul!
Mat! Ska jag eller ska jag inte ...? Hm!
Tvättstugan först!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards