Direktlänk till inlägg 18 januari 2010
Det blev Broccoli- och tortellinigratäng.
Och den här gången blev det på det här sättet
1 bukett färsk broccoli, delad i mindre och tärnat skaft
1 ”bukettad” broccoli jag frös in i höstas, med tärnat skaft å allt
4 dl vatten
1 förpackning färsk tortellini med spenat och ricotta
1 tetra Kelda ostsås
riven ost
3 msk smör
3 msk vetemjöl
broccolispad
ev aningens spad från pastakoket
mjölk
Jag kokade allt var för sig. Samma vatten till den färsk som frusna broccolin för att koncentrera smaken. Bara 4 dl av samma orsak.
Smält smöret, i med mjölet, i med vätskan i omgångar tills det är en stuvning, låt småputtra.
Smaka av med salt, kanske riven Grana Padano (den som inte är lika bra som Parmesan) och peppar.
Blanda i Kelda Ostsås.
Häll broccoli och tortellini i en smord form. Strö över riven ost. Häll över såsen.
Gratinera 225-250° tills fin färg uppstår och så även bubbel i botten som tyder på att det är hett rakt igenom.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...