Direktlänk till inlägg 23 januari 2010
Har just smackat i oss Jamies tomatsallad som vi bara inte kan tröttna på.
Har i förkylningsdimman suttit och funderat över mat. Är rätt trött på att inte känna smak och ändå sugen på nya smaker.
Maten för helgen nu är/var ju; Fransk löksoppa på fredagen, sallad från engelska Jamie på lördagen och pizza på söndag som ju är en italiensk rätt!
Sedan forsätter jag nästa vecka med ett nytt land varje dag. Ska bli kul!
Har en kokbok som heter ”Det amerikanska köket” där sambon får välja rätt. Någon dag blir det en norsk fisksoppa, någon thairätt, svensk kålpudding (för det har jag varit sugen på länge) och kanske något från Finland men där vet jag inte. Sambon har önskat Grekisk sallad också. Jag hade som förslag rysk Borstj, finsk kålrotslåda eller karelska piroger men det ville inte sambon. Något polskt? Indiskt? Får klura lite. Har hittat en Thai-kyckling jag vill göra med en thaisallad till.
Vad har vi nu då? Vi ska ju ha 9 länder. Salladen från Jamie är inte så brittisk så jag har bett om recept på brödpudding av min svägerska som bor i England och är gift med en ”inföding”.
Avklarat:
Frankrike, var ju löksoppan
Italien, pizza
Kvar:
England, brödpudding
Norge, fisksoppa
Sverige, kålpudding
Grekland, sallad som sambon fick bestämma
Amerikat, en soppa med ädelost och bacon
Thailand, kycklingspett så klart
Indien, currypiroger fick det bli
Recepten håller på att samla sig :)
Jag lagar nästan alltid bara svensk husmanskost och rekorderlig billig mat. Någon gång kan man får sväva iväg! Får se om det blir bra? Kanske inte så märkvärdigt men lite annat än vi brukar äta.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...