Alma Mater - mat är gott

Alla inlägg den 8 februari 2010

Av Lena - 8 februari 2010 20:00

Receptet är väl klassiskt men såserna varierar en aning.


Romansallad, brödkrutonger, hyvlad parmesan samt själva Caesarsalladsdressingen. Vanliga tillbehör är grillad kyckling eller knaprikt bacon där jag valde kyckling.


Jag tog kryddburkens recept på dressing och det blev tokgott!


2 äggulor
1 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk pressad citronsaft
1 vitlöksklyfta
2 sardeller
3 dl rapsolja
½ dl finriven parmesanost
salt & peppar
vatten


Använd mixerstav i en tillbringare. Lägg i äggulorna, sardellerna, vitlöken, senapen, vitvinsvinägern & citron. Mixa alltihopa slätt. Mät upp rapsoljan och tillsätt den i en fin stråle samtidigt som du fortsätter mixa. Tillsätt finriven parmesan och byt ut mixern mot en visp. Det ska bli en tjockare vit kräm, likt majonnäs. Späd dressingen med vatten och du vill ha den tunnare. Smaka av med salt & peppar.


Blanda runt allt sammans med dressing, hyvla över parmesan och servera.


Här är den före den blev blandad med dressingen!

  



Av Lena - 8 februari 2010 02:12

Hade tänkt att det skulle ha blivit en ren husmanskostvecka men nu var jag tvungen att använda det jag har hemma och då blir det lite annat:


Måndag

Caesarsallad (har sardeller och romansallad och allt annat)


Tisdag

Köttbullarna från i söndags men nu med mumsigt potatismos!


Onsdag

pytt eller Frittata för att slutligen (?) tömma frysen och kylen på diverse små paket och saker (har allt och mer)


Torsdag

Pasta med köttfärs

Av Lena - 8 februari 2010 01:43

Jag måste väl få tycka likväl som alla andra? Annars är det orättvist!


Jag tycker verkligen:


...OM Receptomaten för han har sunda åsikter och en jäkligt trevlig blogg! Han är en mästare på surdeg och ger värdefulla länktips! Dessutom lagar han vansinnigt god mat! OCH lägger ut kanonfina foton ibland!


...OM att ha en blogg där jag får skriva in det jag gör i köket och dessutom får säga vad jag vill om det!


...ATT man kan skrota Pengasius som är äckligt och efter att ha läst om den på Öhmans blogg och den svarta listan så står beslutet ännu mer fast. Fast Öhman är lite kul för han skriver att han aldrig skulle använda fonder (för det är ondskan i koncentrat) men jag har minsann läst hans blogg och det gör han visst det! Skönt att även solen har fläckar :)


...ATT det är för bedrövligt att så många gått på det där med lightprodukter! Det är ju bara skräp och tillsatser! Den enda lightprodukt jag köper är minimjölk. Det har jag gjort i alla år för att jag tycker den är godast MEN där har du inga konsistensgivare minsann!


...att BRA ord som jag tycker om är orden; oomkullrunkeligt och ohemult för de orden är talande!


...att ALLA borde läsa Lisa Förare Winbladh’s blogg om matens molekyler! Där kan du verkligen lära dig hur du får maten att verkligen SMAKA!


...INTE om att City Gross är bra på att skylta med ”Äkta vara” och har många bra varor SAMTIDIGT som de har så otroligt många dåliga produkter. Det fanns t.ex inte kokosmjölk utan vidriga tillsatser när jag var där sist! Deras konservutbud var överlag dåligt på den fronten! Tänk på att man alltid måste vara en väldigt MEDVETEN konsument! LÄS det finstilta!


...ATT det är onödigt att minnas datum och årtal! Min sambo och jag förlovade oss för ett tag sedan men jag vet inte när. Har dock ett foto på ringarna och där står datumet. Kommer ihåg när Olof Palme sköts men det är allt! Det finns ju Google?


...att det är FRUKTANSVÄRT illa att nästan alla producenter av chark har så mycket dåliga tillsatser och att även ”lokalproducerade” varor som ska vara bättre också har en massa skit i köttet/produkten!


...att man faktiskt KAN bota hicka genom att dricka så verkligt små klunkar (så det knappt går att svälja) man någonsin kan samtidigt som man håller andan riktigt ordentligt om man på samma gång böjer huvudet så långt bakåt som man kan!


...att jag inte FATTAR varför man köper dåliga korvar när det finns bra dito! Tyskarna är bra på korvar men det är inte svenskarna och jag undrar varför?



Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards