Direktlänk till inlägg 13 februari 2010
… att osaltat smör är dyrare än saltat! Varför är det dyrare? Det finns INGEN anledning utan tvärtom! Det borde vara dyrare att tillsätta salt och kilopriset på salt är dessutom lägre så …
… att det är så svårt att hitta alfalfa-frön! Jag vill grodda men är tydligen tvungen att söka upp en hälsokostbutik om jag vill ha de små rackarna! Vafalls???
… att jag inte gillar maräng så jag är tvungen att kasta vitorna när jag använt gulorna av äggen. Jag vill inte göra glass heller!
… att jag inte orkat/hunnit/haft lust att göra det som var meningen att jag skulle när jag startade min matblogg; att skriva in alla recept jag har på lappar i högar och anteckningsböcker.
… butikernas avokado som antingen är sönderklämda eller stenhårda!
… att vi alltför sällan köper den goda Goudaosten som vi älskar att bara karva av! Extra god är den på en bit Fazers rallarhalva (barkbrödet) med ett lager Bregott på före!
… att min blogg blir avstängd utan förvarning när det ska ”underhållas” m.m Häromdagen var det stängt i flera timmar och efteråt fick jag veta att det var internetleverantören som inte meddelat att det skulle vara avstängt. Nu (ja ja, mitt i natten!) är det avstängt IGEN pga. underhåll men varför kan inte detta meddelas i någon ”popup” i förväg? Jag älskar bloggplatsen och är kär i duktiga Fredrik (nåja;)) men det är inte kul om man inte vet i förväg.
… att alla buljonger/fonder man köper har tillsatta ingredienser som jästextrakt och är för salta. Om jag kan koka god buljong hemma i mitt kök utan att tillsätta glutamat eller jästextrakt m.m så borde väl ”fabriken” kunna göra det med? Även Fond du chef som ska vara så bra utan artificiella tillsatser kunde vara utan sådan ”oartificiell” skit! Ge mig en riktig och äkta buljong jag kan köpa i butik!
… att jag alls ska BEHÖVA vara sur!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...