Direktlänk till inlägg 22 februari 2010
Jag har aldrig karamelliserat och visste inte hur man gör men har sett på matprogram på TV! Egentligen ska man tydligen ha i smör men det blev gott ändå.
Först började jag med en 1/2 dl strösocker i en tjockbottnad kastrull
Men sambon kom och pratade för mycket i köket så jag blev störd och sockret blev bränt så jag fick börja om!
I med 1/2 dl socker i en kall gjutjärnspanna
Man ska inte röra utan bara skaka på pannan har jag hört
Man får vakta så det inte bränner så inga sambo i köket!
När det börjar bli färg så vickade jag på pannan
Och lite till
Sen hade jag i björnbären
Rörande!
Klart!
Det blev till pannacottan
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...