Direktlänk till inlägg 23 mars 2010
Bara för att jag vill och kan! Tjôta alltså! Haha!
Min godaste och mest älskansvärda vän Emil har åkt hem till Nynäshamn och den inte mindre älskade sambon min har åkt till Örebro så jag är dubbelensam och hur kul är det på en kallgradig skala? Minus fjörtifjortis & fjörti?
Rätt okej borde ju tillvaron vara efter en trevlig helg och jag har väl ingen rätt att klaga! Eller?
Trött som en utter (märkligt men vedertaget uttryck) och småhungrig utan aptit. Jag har så mycket matrester i kylen att jag kunde bjuda på gårdsfest. Vill inte frysa in för potatisen blir inte bra så jag lär få tugga på resterna ett bra tag och det är säkert lite lyxigt om man e sugen men det är jag inte. Hur kul är det att äta själv? Fast det är rätt ok att äta framför datorn om man är ensam.
Dessutom smakar inget av det bra nu eftersom munhålan i dåligt skick. Jag har ju stått i timmar vid spisen i helgen och har stenhårt kört Gittos variant med vin i kocken (eller kock i vin som hon säger) och då inte bara när jag lagade Coq au vin! Slurp, söl och rap! Vitt, rött och blandat bandat har gått ner samt allehanda läskiga blandningar. Värst var min sambos ”välkomstdrink” gjord på whisky och Portello. Hu! Den drack jag faktiskt inte upp, den fick han dricka själv. Ja, även vår gäst gav upp och skickade över drinken till sambon. Sambon fick flera många centiliter whisky då och om det var det som var meningen får vi aldrig veta.
Allt jag har lagat i helgen finns det rester av i kylen, plus flera sorters sallad, kallrökt lax, Jansson från idag (igår, måndag menar jag), färdigblandad Dry Martini, goda ostar vi inte orkade äta upp allt av, gott pålägg man bara köper när man ska ha gäster och den sista slatten vitt vin jag inte drack upp fast jag försökte varje frukost!
Frysen är knökfull igen fast jag redan i höstas försökte tömma den för avfrostning men hur jag än jobbar på det så fylls den liksom av sig själv varje gång vi har varit och handlat.
Jag råkade ju köpa och stycka och frysa två kycklingar med ”medföljande” två skrov för senare buljongtillverkning, hittade på City Gross för att plasta in en billig lax och frysa, hitta ett kilo jättebilliga räkor för frysen, fynda tre kilo fin lövbiff att styckfrysa och sen råkade jag köpa för mycket champinjoner som jag fick skiva och frysa in och rätt vad det var så slank det in ett storpack rimmat fläsk där och en massa bacon!
Vad håller jag på med?
Jag läste på något ställe att kvinnor är samlare och karlar är jägare. Jag är kvinnligare än kvinnlig! Japp! Jag köper ofta två av allt också! Tandkräm, tvättmedel, diskborstar, fryspåsförpackningar, whiskyflaskor, … nä, hehe, vi köper bara whisky när vi ska ha gäster! Men allt annat har jag alltid flera av. Eller minst två! Det kommer nog från när jag var ensamstående mamma och inte hade råd med något så allt saknades alltid! Jag har konserver till ett helt kompani, alla torrvaror man kan behöva och då menar jag även nästan varenda kryddburk av vanlig sort du hittar i butiken. Och stjälkselleri samt bladpersilja fattas aldrig! Och ska inte heller!
Och nu behöver jag inte köpa annat än mjölk och färska grönskaer på hela månaden :)
Nu har jag bestämt mig! I morgon ska jag frosta av frysen och skura bakom spisen. Det är minusgrader ute och det är bäst att passa på. Och jag har ringt och felanmält ugnen och jag dör om det är skitigt bakom när de ska kolla upp vad felet är. Felet är att graderna hoppar. Satte ugnen på 150 när jag skulle göra brûlée men termometern visade 12 grader mer. Nästa gång jag kollade var det bar två grader för mycket. Det funkar ju inte att ha det så? Ska man baka småkakor (vilket jag aldrig gör) så måste ugnen vara ok!
Här kan man landa en lördag och förfriska sig!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...