Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 17 mars 2010

Helgmeny vecka 11

Av Lena - 17 mars 2010 23:47

Får långväga besök i helgen. Ända från Nynäshamn minsann. Flera mil!

Det är min gode vän sedan många år som kommer och då vill man ju göra sig till! Saken är den att han dels är kock, dels har de där smaklökarna man bara kan drömma om! Snacka om att jag känner pressen och vill göra det bästa. Tillika är han ungkarl och därför ändå är tacksam över att slippa laga maten själv och äter vad han får! Nåja, jag är inte dummare än att han har fått skriva önskelista för du är det ju inte mitt fel om det blir fel …


Fredag

förrätt: kungskrabbe-ben med Nobis-sås och en rostad brödbit

Coeur de fläskfilét provençale serverad med grönsallad

nötkaka efter


Lördag

förrätt Margueser med sprödvärmd baguett, dijon och chilisås

Fläskschnitzel med kapris, ansjovis och citron tillsammans med stekt potatis och gröna ärter

samma nötkaka efter


Söndag

brunch: bacon & ägg

förrätt: Getostbrûlée

Coq au vin på kyckling enligt Julia Child (vilket jag aldrig varken ätit eller lagat)

efterrätt: Crème brûlée


Önskemål till måndag lunch är fläskpannkaka med doggy-bag till det som blir över. Klart man tar en Meatless tisdag istället för måndag!


Så vi har varit och storhandlat idag och som av en händelse så råkade jag tappa en hel färsk lax och två färska kycklingar i kundvagnen. Hur ska jag hinna ta hand om dem? Laxen ligger på balkongen för den fick inte plats i kylen vilket inte buketten med bladpersilja jag köpte inte heller fick! Kycklingarna tänkte jag koka buljong av, efter att jag styckat i lämpliga bitar, men hur ska jag hinna? Sedan kom jag på att det ju faktiskt går att, efter att jag styckat pippisarna i lämpliga bitar, frysa skrovet för att koka buljongen vid senare tillfälle!


   Om persiljan inte får plats i kylen kan man ju ställa den på bordet sedan? Isället för snittblommor ;)

 
 
Kari Receptomaten

Kari Receptomaten

18 mars 2010 01:47

Trevligt att få en kock på besök :)
--
Bladpersilja kan inte stå framme hemma hos oss, vi är flera som tjuväter läckerheten blad för blad...
--
Jo, Nobis, vad är det? Fick kika på Google men får ihop det till något som liknar majo/aioli/något. Är det är en del av bladpersiljan ska in tro?

http://receptomaten.blogspot.com

 
Lena

Lena

18 mars 2010 01:50

Nä, färsk gräslök är inköpt för Nobisen!
Bladpersiljan är inköpt för att jag alltid har en bukett i kylen och dessutom nu ska ha vitlökssmör på fredag och dessutom behöver persilja på söndag :)

http://almamater.bloggplatsen.se

 
Filifjonkan

Filifjonkan

18 mars 2010 15:28

Hej Lena. åhh jaha Nynäshamnskocken,,,kul., och du persiljebuketten blir snygg på bordet man kan knyta en fin rosett om den så blir den så där piffig som din mat kommer att bli. Håll koll på laxen så inte höken tar den skrattar Ha det bra sen med

http://filifjonkan-se.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards