Direktlänk till inlägg 17 mars 2010
Får långväga besök i helgen. Ända från Nynäshamn minsann. Flera mil!
Det är min gode vän sedan många år som kommer och då vill man ju göra sig till! Saken är den att han dels är kock, dels har de där smaklökarna man bara kan drömma om! Snacka om att jag känner pressen och vill göra det bästa. Tillika är han ungkarl och därför ändå är tacksam över att slippa laga maten själv och äter vad han får! Nåja, jag är inte dummare än att han har fått skriva önskelista för du är det ju inte mitt fel om det blir fel …
Fredag
förrätt: kungskrabbe-ben med Nobis-sås och en rostad brödbit
Coeur de fläskfilét provençale serverad med grönsallad
nötkaka efter
Lördag
förrätt Margueser med sprödvärmd baguett, dijon och chilisås
Fläskschnitzel med kapris, ansjovis och citron tillsammans med stekt potatis och gröna ärter
samma nötkaka efter
Söndag
brunch: bacon & ägg
förrätt: Getostbrûlée
Coq au vin på kyckling enligt Julia Child (vilket jag aldrig varken ätit eller lagat)
efterrätt: Crème brûlée
Önskemål till måndag lunch är fläskpannkaka med doggy-bag till det som blir över. Klart man tar en Meatless tisdag istället för måndag!
Så vi har varit och storhandlat idag och som av en händelse så råkade jag tappa en hel färsk lax och två färska kycklingar i kundvagnen. Hur ska jag hinna ta hand om dem? Laxen ligger på balkongen för den fick inte plats i kylen vilket inte buketten med bladpersilja jag köpte inte heller fick! Kycklingarna tänkte jag koka buljong av, efter att jag styckat i lämpliga bitar, men hur ska jag hinna? Sedan kom jag på att det ju faktiskt går att, efter att jag styckat pippisarna i lämpliga bitar, frysa skrovet för att koka buljongen vid senare tillfälle!
Om persiljan inte får plats i kylen kan man ju ställa den på bordet sedan? Isället för snittblommor ;)
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...