Direktlänk till inlägg 26 mars 2010
Ikväll skulle vi äta räksallad tänkte jag och jag är ju inte jag om jag skalade räkorna och kastade de härliga skalen som man gör bästa räkfonden av som man sparar i frysen och tar fram när man ska stuva något från havet sprunget.
Pust, låååång mening!
Sallad av olika slag är det ju ingen vits att skriva recept på egentligen för alla gör efter tycke och smak. Jag valde att göra en Nobis-sås till som är fluffig, läcker och relativt lättgjord. Den passar alldeles utmärkt i kombination med räkor och kokta ägg!
Här kommer ändå en uppräkning av vad jag lade på tallrikarna:
isbergssallad
machésallad
röd paprika
kokt ägg
stångsparris
tomat
gurka
avokado
räkor
Kasta ALDRIG räkskal!
Lägg isbergssalladen i iskallt vatten!
Gör fond att spara
Resultat efter att ha kokat ihop fonden till hälften:
Arrangera!
Ät & njut!
Å nu ska vi titta på filmen "Julie & Julia"
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...