Direktlänk till inlägg 3 april 2010
Väldig dubbelmening i överskriften!
Har jag tankar i natten?
Tankar jag bensin i natten?
Eller tankar (super) jag på natten?
Eller funderar jag över natten?
Fick ny spis i veckan! Tack för den! Hade ju problem med graderna med den gamla!
Dessutom lutade alla spisplattor in mot mitten och det berodde, enligt min spisleverantör/installatör, på att folk ställer sig på spisen när de ska göra rent kryddhyllan. Jaha?
Nu fick jag en ny Electrolux, senaste på marknaden sa min spisleverantör/installatör, som visst kostar ca 7 lakan ute i butik. Hade de lagt en tusing till så hade jag fått keramikhäll men det kan man ju inte begära i hyreshus när man får vitvarorna gratis. Man är tacksam är man! Väldigt!
Min kära spisleverantör/installatör lät proffsig som sig bör och jag satt vid datorn när han höll på för han sa att det skulle ta tid.
Min gamla spis, en Husqvarna Regina AD (=anno domino), hade ett fönster till ugnen som var mindre än ett A4 så man hade svårt att ens se maten där inne. Den nya har ett fönster värdigt ett skyltfönster på NK i Stockholm! Man ser ALL mat med all önskvärd tydlighet! Minsta smula i botten syns utan att man behöver knäböja som i kyrkan och åt alla sidorna är det vidvinkel. Nåja, nästan.
När spisleverantör/installatör = elektrikern gått så går jag fram och bländas av bländverket! Den är så blank och stilig! Spisplattorna är så där sträva som nya plattor är så nu får jag vara försiktig med botten på min Le Creuset-gryta för på den vill jag inte ha repor i lacken ens i botten!
Jag drar ut spisen för att titta på baksidan och såklart så är den lika blank och fin där! Är samtidigt nöjd med att man nästan kan äta på golvet där bak eftersom jag så klart hade städat noga innan han kom, min elektriker!
När jag ska baxa tillbaks spisen igen så stöter jag på patrull för spisen går inte in!
El-killen har borrat fast ett nytt ”tippskydd” i väggen och mätt fel så jag måste LYFTA hela bakdelen på spisen för att få in den i fas för ”tippskyddet” sitter för högt! Fram med vattenpasset och kollar och det hela är en formidabel katastrof! Eller, för nu överdrev jag, spisen måste justeras ordentligt. Spisen lutar som tornet i Pisa!
Men glad är jag över min nya spis och en ugn som (förhoppningsvis, har inte mätt än) håller sig till de grader jag bestämt och som är lättare att göra ren eftersom det inte är så mycket repor på den. Jag har ju dessutom köpt ”flergångsbakplåtspapper” från Clas Ohlsson som man alltid och ständigt kan ha på botten av ugnen för att skydda.
En bra sak med nya spisen är att spisplattorna är snällare. Förut var jag tvungen att lägga en potatissticka mellan platta och kastrull om jag ville småsjuda maten. För varm platta! Nu kan jag sjuda på ettan och sitta säkert utan livlinor!
Mycket snack och lite "spis"! Nu tar jag en nattmacka!
Och utanför vår balkong brukar det gå mat! Andpaté? Rutan är en del av vår pilspaljé!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...