Direktlänk till inlägg 14 juli 2010
En somrig rätt som tar tid men är värt mödan! Jag gjorde tre portioner, varsin för ikväll och en till sambons matlåda.
Ha redo:
3 laxfiléer, halverade utmed till två skivor vardera
50-100 g finstrimlad fänkål
1 msk smör
2 dl vatten
lite saft av citron
salt
vitpeppar
citronskivor
+
en stor påse färsk bladspenat
+
+
nykokt pasta
Gå tillväga så här:
1. Gör först vitvinssåsen enligt detta blogginlägg. Hela rätten är ganska lik den faktiskt.
2. Fräs fänkålen i smöret, i en kastrull med vid botten, med en nypa salt så den inte tar färg, häll på vatten och låt det puttra under lock 15-20 minuter, tills fänkålen mjuknat.
3. Låt spenaten försvinna till nästan intet i ett lämpligt kärl på medelvärme på spisen.
4. Dräll ner spenaten i vitvinssåsen som du kokat tills den blivit rejält krämig. Låt detta småputtra under tiden du kokar laxen och pastan. Smaka av så klart!
5. Koka pastan.
6. Under tiden du kokar pastan lägger du laxskivorna i kastrullen med fänkålen. Salta, peppra och lägg på citronskivor. Låt gå klart under lock.
7. Servera, ät och njut!
Först har du det här ...
... men plötsligt så syns det nästan inte!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...