Direktlänk till inlägg 30 augusti 2010
Jag har ju en gång förut skrivit om hel kyckling i ugn med inspiration av Jamie Oliver. Den gången blev det bra men kände att vissa saker kunde förbättras i hur jag gjorde. Tider och mängder är ungefär detsamma men tanken jag hade om att mortla örterna innan jag stoppade i dem under skinnet visade sig funka kanon!
Samma recept alltså men jag mortlade en näve vardera av persilja, basilika och timjan, alla örter var färska, tillsammans med en hel vitlöksklyfta, ett par matskedar mild olivolja (Don Ninos är bra) och lite salt till fyllningen under skinnet.
Dessutom ändrade jag från att ha i palsternacka i ugnsformen till morötter, klyftad rödlök och hela champinjoner som alla fick gå med från början utan att förvällas före.. Jag tog vad jag hade hemma och det blev så bra så!
Jag la en stor smörklick på kycklingen som tillsammans med olivoljan jag ringlade i fick ge en sky som jag öste kycklingen med några gånger.
Det här blev mycket godare med en tydligare smak av örterna.
Ja, det är fransk dragon med på bilden.
Nej, jag använde den inte till kycklingen.
Doften är fantastisk när man mortlar färska örter!
Lossa skinnet försiktigt från kycklingens bröst. Där kan man stoppa allt möjligt!
Citron, vitlöksklyftor, lagerblad, rosmarin, salt och peppar.
Väldigt, väldigt gott och saftigt!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...