Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 30 augusti 2010

Hel kyckling i ugn, version 2

Av Lena - 30 augusti 2010 16:04

Jag har ju en gång förut skrivit om hel kyckling i ugn med inspiration av Jamie Oliver. Den gången blev det bra men kände att vissa saker kunde förbättras i hur jag gjorde. Tider och mängder är ungefär detsamma men tanken jag hade om att mortla örterna innan jag stoppade i dem under skinnet visade sig funka kanon!


Samma recept alltså men jag mortlade en näve vardera av persilja, basilika och timjan, alla örter var färska, tillsammans med en hel vitlöksklyfta, ett par matskedar mild olivolja (Don Ninos är bra) och lite salt till fyllningen under skinnet.


Dessutom ändrade jag från att ha i palsternacka i ugnsformen till morötter, klyftad rödlök och hela champinjoner som alla fick gå med från början utan att förvällas före.. Jag tog vad jag hade hemma och det blev så bra så!


Jag la en stor smörklick på kycklingen som tillsammans med olivoljan jag ringlade i fick ge en sky som jag öste kycklingen med några gånger.


Det här blev mycket godare med en tydligare smak av örterna.  


   Ja, det är fransk dragon med på bilden.

Nej, jag använde den inte till kycklingen.


Doften är fantastisk när man mortlar färska örter!

  


Lossa skinnet försiktigt från kycklingens bröst. Där kan man stoppa allt möjligt!

  


Citron, vitlöksklyftor, lagerblad, rosmarin, salt och peppar.

  


   Väldigt, väldigt gott och saftigt!

 
 
@Receptomaten

@Receptomaten

31 augusti 2010 00:46

Härliga bilder och ett gott tips du ger - in med smakerna under skinnet!
En favorit hos oss är lika delar köpe pesto och citronsaft, salt och ny & grovmalen svartpeppar :) Sen på plåten tillsammans med stavade morötter, halvade gula lökar. Enkelt och gott!

http://receptomaten.blogspot.com

 
Lena

Lena

31 augusti 2010 09:11

Det lät oxå gott!
Palsternackor är ju gott men klassiska lök o morötter är aldrig fel! Hade palsternacksbrist i kylen ;)

http://almamater.bloggplatsen.se

 
Moma

Moma

1 september 2010 23:57

Åh, jag trodde jag råkat hamna i Jamies blogg, schysta bilder! Bring some- jag blev hungrig nu!

http://www.momaskitchen.wordpress.com

 
Lena

Lena

2 september 2010 00:02

Tack löv! Kommer och lagar åt dig när jag är i närheten! :D

http://almamater.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards