Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 30 augusti 2010

Matsedel vecka 35

Av Lena - 30 augusti 2010 20:02

Pizzadegen jag gjorde i fredags men inte bakade ut på lördagen fick komma ut ur garderoben kylen nu. Den gjordes på kall degvätska och hamnade i kylen direkt och där har den stått och glatt oss.


Måndag

Hemgjord pizza med goda pizzasalladen


Tisdag

Panerad sej med stuvad spenat


Onsdag

Spagetti och köttfärssås


Torsdag

Äter jag hos mamma i Halmstad så det får vi se vad det blir. Sambon har lite att ta av i frysen och får laga resten själv sedan. Hämtpizza och hamburgare?

Jag får blogga från mamma.

Edit:

Och jag fick min mammas fantastiska kåldolmar med en underbar sås plus mammas inlagda gurka och hennes hemkokta lingonsylt som inte var sådär sötsliskig! Mums filibabba!


  

 
 
Majsan

Majsan

30 augusti 2010 22:35

Sambon kan ju inte ha några som helst problem att hitta ett helt gäng delikata måltider i den där frysen för den verkar ju vara helt bottenlös ;-)
Ha det så trevligt hos mamma. Tänk om hon bjussar på palt...

http://majsansblogg.se

 
Lena

Lena

30 augusti 2010 22:44

Sambon har en del att välja på ja! :)

Och hos mamma blir det palt! Hon brukar bjuda på palt men nu ska jag göra den för att få in den rätta känslan i paltnyporna ;)

http://almamater.bloggplatsen.se

 
@Receptomaten

@Receptomaten

31 augusti 2010 00:50

Visst penslar du pizzabotten med ett tunt lager olja under tomatsåsen? Det bilder ett spärrskikt och ger en riktigt mumsig botten :)

http://receptomaten.blogspot.com

 
Lena

Lena

31 augusti 2010 09:08

Nej jag penslade inte botten men borde gjort det! Hjärnsläpp! Bara kanterna. Måste fixa bättre recept å! Vi gör pizza så sällan att jag inte har fått till någon bra deg än.

http://almamater.bloggplatsen.se

 
@Receptomaten

@Receptomaten

31 augusti 2010 11:37

Hur ser receptet ut idag?

http://receptomaten.blogspot.com

 
Lena

Lena

31 augusti 2010 11:39

10 g jäst
2 dl kallt vatten
2 msk olja
1 dl durumvete
ca 5 dl vetemjöl
1 tsk salt

http://almamater.bloggplatsen.se

 
@Receptomaten

@Receptomaten

1 september 2010 00:08

Varför durum?

http://receptomaten.blogspot.com

 
Lena

Lena

1 september 2010 00:11

För att jag är du(ru)m? Nä, för att jag har googlat runt på recept och många har det så jag måse prova! Det skulle visst ge spänst men jag hade väl för svaga armar för spänstig var det sista degen var ;)

http://almamater.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards