Direktlänk till inlägg 6 januari 2011
Ska man ha pepparrotssås till falukorv så får det bli en lite annan än till pepparrotskött.
Köttbuljongen som bas blir utbytt mot en god béchamelsås. Om man nu inte har en härlig egenkokt buljong på lut men se den var slut i mitt kök.
Pepparrotssås
3 msk smör
3 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
standardmjölk, icke måttad
½ tärning ekologisk grönsaksbuljong
salt
vitpeppar
en bit pepparrot
Gör:
Smält smöret och rör ner mjölet. Ha i grädden och rör det slätt. Pytsa i mjölk, lite i sänder under omrörning tills du tycker såsen är lagom tunn. Låt buljongtärningen smälta ner och låt såsen få ett uppkok. Smaka av med salt och nymalen peppar.
Låt såsen stå och svälla på mycket låg värme i ca 10 minuter (rör då och då) och låt den sedan få ett uppkok så ser du om du behöver späda mer.
Riv ner ordentligt med pepparrot och smaka av.
Servera med t.ex stekt falukorv, kokt potatis och grönsaker.
Jaja, ingen läcker bild men det är dock en bild. Och såsen var mycket god!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...