Direktlänk till inlägg 6 mars 2011
Råkade på ett inlägg hos Lagers tabberas och jag blev inte förvånad.
Och nu måste jag få säga vad jag tycker! Om City Gross alltså!
Jag har skrivit om dem förr och inte har de blivit bättre på annat jag reagerat på där även om jag inte köpt kotletter från dem nyss så därom vet jag intet. Fick för övrig inget svar när jag mailade ”ansvarige”, alltså han som kommenterade mitt inlägg jag hänvisar till ovan, angående de uselt styckade kotletterna och frågade om han följt upp det. Eller, han svarade att han skulle återkomma på måndag från sin ”jobbmail”. Jag mailade adressen som stod på deras företags sida och kunde väl inte ens i min vildaste fantasi drömma om att han hade sin ”hem”-mail där. Han sa att han skulle prata med ansvarige för köttdisken och höra av sig till mig med sedan var det tyst. Lever han?
Närodlat, lokalproducerat och tillsatsfritt är ledorden många eftersträvar men hos City Gross är det ofta mycket snack och liten verkstad. Deras Milko-sortiment är en sorglig syn, Arla regerar, och om man läser innehållsförteckningen på vissa röror de säljer i manuella fiskdisken så får man hicka. De lyckas pricka in nästan varenda E-nummer man KAN ha i en röra. I alla fall i skagenröran vi tänkt köpa. Fast, å andra sidan har de ingen ”Äkta Vara”-skylt just över fiskdisken.
Skyltarna med ”Äkta vara” är det de använder för att locka folk till butiken men en del övrigt i sortimentet får man passa sig för och verkligen lästa det finstilta. Att hitta en burk kokosmjölk som det är mest kokosmjölk och inte bara stabilisering och annan skit i är svårt. Då får du gå till en annan butik.
Ska du köpa dagsgammal formfranska att ha som t.ex panering ska du handla hos dem!. Sambon, som inte alltid tänker på datumet på brödet, har alltför många gånger droppat vitt bröd bakat för nästan en vecka sedan i kundvagnen. Tar man inte bort sådant från hyllorna? Att grovt bröd ofta blir bättre efter några dagar är en sak men vitt bröd? Att ha vit formfranska liggande i hyllan en hel vecka borde vara böter på! Hade det hänt ett par gånger hade det varit en sak men när man märker att det hör till tingens ordning så är det inte ok. Detta gäller så klart inte bara den vita formfranskan utan även annat bröd. Läs datumet på brödet när du handlar där. Annars bakar de sitt bröd själva och det är ju bra.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...