Direktlänk till inlägg 24 oktober 2010
Släng inte den gröna delen av purjolöken i sopen utan i soppan!
När du använder purjolök så kapar du säkert ofta av det yttersta gröna av blasten. Stoppa den i en plastpåse i frysen för att ta fram när du kokar egen buljong av t.ex
Alltså så har jag nu skapat en ny kategori som heter "Tips om små detaljer". Jag skriver ofta in små "tänk på att"-tips när jag skriver recept men vem hittar dem som rusar runt här? Nu samlar jag alla praktiska tips i en egen kategori. Pö om pö så klart. Jag sa ju förut att min blogg mycket är till för dig som är ovan i köket, nyss hemifrånflyttad och/eller inte har någon kokbok. Det läste du väl för länge sedan?
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...