Direktlänk till inlägg 18 mars 2011
Varje morgon är det minus 16-18 grader ute och varje eftermiddag är det ett par plus. Snön har tinat och frusit om vart annat och det har blivit glashalt. Ändå har det känts lite bra med plusgraderna för takdroppet har hörts tydligt.
Och sen kommer den här jävla snön igen! Hittills idag har det kommit 2-3 dm och det snöar fortfarande! Stön!
Morgonen startades med nyttig frukost för att sedan ta fram och rumstemperera kylvaror. En Caesarsalladsdressing och en majonnäs på grovkornig fransk senap skulle det bli. Och det blev det. Köket i kaos med en massa flottiga byttor men allt blev gott och bra.
Fredag:
Råraka med gräddfil, rom och rödlök
samt
Lördag
Kycklingfilé i någon form. Kanske parmesanpanerad
Söndag:
Köttgryta ”vårvinter”
Ganska bra frukost!
Vispa några ägg (3) med en skvätt vatten och 1 krm salt och några varv på pepparkvarnen. I med en bra klick smör i medelhet panna.
Värm under ständig omrörning tills det är krämigt.
Nästan allt framme för en Caesarsalladsdressing och majonnäs på grovkornig dijon.
Många kallar salladen för Ceasarsallad men det är FEL!
OBS! Vinglaset uppe till höger i kant är det inte vin i! Det är tranbärsjuice!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...