Direktlänk till inlägg 27 november 2009
Helgens mat består av nylagat och rester.
Vi måste tömma skåpen vilket innebär kyl, frys och torrvaror. Det mesta ur kyl och frys ska ätas upp för att lämna plats åt nytt som t.ex julmaten man kan göra i förväg.
Men eftersom vi har gäster på lördag och ingen rest passar för gäster som aldrig varit här förut så blir det nylagat den kvällen. Njae, fast jag har fläskfilé i frysen till huvudrätt och räkor i frysen till förrätt så lite frystömning blir det även på lördagen! Dock inga rester som färdiga matlådor. Har en hel del färdiglagad, hemlagad dock, mat i frysen.
Fredag
Hitta på middag av rester och lämningar från frysen. Har några kokta potatisar i kylen som bas. Har gott om både frysta och färska grönsaker. Och annat!
Te och mackor
Lördag
Gäster
Förrätt: räkcocktail
Huvudrätt: Fläskfilé med ädelostsås
Söndag
Eftersom gästerna ska sova över lär jag hitta på en bra lunch. Av det jag har. Kanske bacon och ägg? Vi får se. Blev ingen. De åkte hem och vi var inte hngriga.
Middag: från grunden hemlagad köttsoppa. Lagade riktigt från grunden med märgben, högrev och allt för en tid sedan. Det visade sig att plastbyttan i frysen innehöll sjömansbff! Gott!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...