Direktlänk till inlägg 15 maj 2010
Det är ofta extrapris på lövbiff och de går att använda till otroligt många maträtter.
Sjömansbiff, oxrulader, Biff Stroganoff och en massa andra recept.
Ska du steka dem rakt upp och ner? Se till att köttet är rumstempererat, torka av det och krydda med salt, peppar och ev. valfri krydda.
Se till att stekpannan är riktigt rykande het, ha i smör, och lägg i en eller två lövbiffar beroende på storlek. Köttet får inte täcka mer än 2/3 av pannans botten, annars blir det kokt.
Tryck med stekspaden om någon del av köttet ”bubblar upp”. Vänd snabbt och tryck ner köttet på samma sätt om det bubblar upp.
Med denna hetta i pannan krävs det inte mer än knappt någon minut på varje sida och ändå kan det vara rosa inuti och har du bra kött är det också mört.
Ska du fylla lövbiffarna kan du ta vad du gillar. Jag valde senap och ost nu.
FYLLDA LÖVBIFFAR 4 pers
4 lövbiffar
salt
peppar
ca 4 tsk dijonsenap
2 dl riven parmesanost
smör
Gör så här:
Torka av köttet och lägg ut det på en skärbräda. Salta och peppra.
Stryk ut ca 1 tsk dijonsenap på varje köttbit och riv över ½ dl parmesan på ena halvan av varje. Vik köttbiten dubbel.
Sätt stekpannan på rätt hög värme och lägg i en klick smör. När smöret tystnat lägger du i köttet och låter det gå några minuter. Du ser när färgen på underdelen av köttet börjar bli grått, då vänder du på det.
Fortsätt stekningen tills du ser köttsaft sipprar ut. Då viker du upp ett hörn av ovandelen och tittar efter om osten ser ut att vara smält. Tag köttet ur pannan. Klart!
Fyllningen
Stekningen
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...